Quantcast
Channel: Business Cover
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Cei 105 ani de istorie ai hotelului Cișmigiu

$
0
0

Hotelul Cişmigiu din Bucureşti, deţinut de firma spaniolă Hercesa, aniversează 5 ani de la redeschidere și încă 100 de ani de la construcția sa din 1912. 

Gradul de ocupare al hotelului a crescut continuu de la deschiderea hotelului în decembrie 2012 până la 85-88% în lunile de vârf ale anilor 2016 și 2017. Marea majoritate (90%-95%) dintre clienți sunt străini.

Hotelul Cișmigiu (patru stele) pune la dispoziția clienților săi 60 apartamente cu două încăperi generoase (între 40 și 55 mp). Acest tip de cazare este foarte solicitată de oamenii de afaceri care apreciază atât dormitorul cât și spațiul de lucru, cu multă lumină datorită ferestrelor care se deschid și balconașelor cu vedere către centrul vechi al Bucureștiului.

Centru de conferințe

Hotelul Cișmigiu dispune de 7 săli de conferințe foarte potrivite pentru trainiguri, seminarii și conferințe, toate cu lumină naturală, cu ferestre și balcoane spre bulevardul Regina Elisabeta.

În decursul ultimului an hotelul a găzduit peste 1.500 conferințe, de la meetinguri de management de 10-15 persoane până la prezentări în amfiteatrul Cervantes ce are o capacitate de 130 locuri.

Clădirea în care funcţionează hotelul găzduieşte și Institutul Cultural Spaniol Cervantes, Librăria Humanitas Cișmigiu, la ultimul etaj Restaurantul Ici et La iar la parter Berăria Gambrinus.

Hercesa este o companie spaniolă, cu afaceri în domeniul imobiliar şi industrial, prezentă și în România încă din anul 2004. Pe lângă țara noastră, în prezent, Hercesa deține un portofoliu de proiecte rezidențiale în curs de dezvoltare în Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Maroc, Ecuador, Panama și Mexic.

Istoria hotelului Cișmigiu

Pe Bulevardul Elisabeta, devenit un fel de Broadway bucureștean, inginerul cu studii la Paris, Nicolae Pissiota construiește în 1912 unul din cele mai impozante hoteluri din Bucureștii acelor ani, Palace Hotel.

Pissiota va concepe structura de rezistență a clădirii, lăsându-i vărului său, arhitectul Arghir Culina, partea de concepție și organizare a hotelului. Palace Hotel este construit în stil eclectic, cu elemente neoclasice și Art Nouveau, răspândite in toată Europa la inceputul secolului 20.

În momentul în care și-a deschis porțile, Palace Hotel era cel mai modern hotel din această parte a Bucureștiului cu cele 200 de camere ale sale.

Directorul hotelului, la deschidere, era George Fabris, fost director al Serviciului Apartamentelor și Voiagelor M. S. Regelui Leopold I al Belgiei și a mai multor mari hoteluri din Europa acelor vremuri. Personalul era adus în majoritate din țări apusene și vorbea, de la bucătar la cameristă, limba franceză, germană sau engleză, în saloanele hotelului rar auzindu-se limba română.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Latest Images